Toftlund Shropshire

 

Tirslund Sognevej 9

6520 Toftlund

 

 

v/ Winnie og Arne Hansen

Fastnet: 73830500

Mobil: 20341727

E-mail: Arh.wuh@bbsyd.dk

 

 

Shropshire-fåret er et lille, nøjsomt får. Det kaldes også det "grønne" får, fordi der er mange, som bruger denne race i granplantager og anden naturpleje. Dette gøres for at minimerer brugen af for eksempel sprøjtemidler.

 

Dette billede er taget i marts måned, hvor fårene holdes inde på stald. Men som det ses, har de en lille udendørs løbegård, hvor de rigtig kan længes efter at komme ud på græs.

 

Shropshire-fåret har en meget tidlig brunst og kan læmme allerede i december. Det er der mange, der bruger, da lammene derved gøres færdige på stald. Det gør mange ting i produktionen af tidligt slagtelam enkle.

 

Vi har dog valgt først at få lam i februar eller marts måned. Da perioden hvor fårene skal passes på stald er meget kortere, og vi har tilstrækkelig med græsmarker lige rundt om gården, så nyder vi at lukke får og lam ud på græs. Dette gør vi omkring den 14. april eller senest den 1. maj - alt efter vejret.

 

Shropshire-fåret er det mindste kødrace-får, og kødkvaliteten er helt i top. Kødet er mørkt, mørt og har en god og kraftig smag. Vi anbefaler, at kødet hænger hos slagteren i 5 dage, men hvis dette ikke er muligt, så tag det op af boksen i god tid. Så kan det ligge i køleskabet et par dage og "modne". Marinér det eventuelt med persille og citron eller chili og peber.

 

 

Se i øvrigt Dansk Shropshires hjemmeside på www.danskshropshire.dk

 

 

Her er et billede af et dejligt vædderlam. Bemærk det grønne øremærke. Den er genotype-testet - det var en genotype 2. og for længst solgt :)

 

 

 

Vi tester vædderlammene hvert år, og de er mindst genotype 2, da vi kun bruger væddere, som har genotype 1.

Egentlig går vi ikke så meget op i, at alle dyrene skal være genotype 1. Men vi ønsker dog ikke at bruge væddere af genotype 3, og det er der også mange andre, som ikke vil.

Danmark er et schrebi-frit land, i hvertfald pt